Irány Szeged!

2022. május 09, hétfő 12:57 | Szerző: Boda Ildikó

Szegeden tartja soron következő szakmai napját a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ. A részletekről, és hogy miként kapcsolódik a programba Juan Carlos Pastor, a nemzetközi hírű edző, Mocsai Tamás ügyvezető beszélt.

Mi indokolta azt, hogy Balatonboglár helyett új helyszínt válasszanak a következő szakmai napnak?

– Az év elején célul tűztük ki, hogy rendezvényeinkkel felkeressük az államilag támogatott kézilabda akadémiákat. Ennek első állomásaként az akadémiák vezetőinek első idei találkozóját az FTC-nél tartottuk, most pedig Szegedre visszük a rendezvényt, ahol lehetőség nyílik arra, hogy mindenki részletekbe menően megismerhesse az ottani körülményeket és munkát.

A program része, hogy előadást tart Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged NB I-es csapatának nemzetközileg is elismert edzője. Hogyan kapcsolódik a személye az utánpótlásképzéshez?

– Nagyon örülök annak, hogy vállalta a felkérést, és megosztja gondolatait a stratégiai gondolkodás fejlesztéséről és alkalmazásáról, ráadásul az U21-es csapatuk részvételével edzésbemutatót is tart. Célunk, hogy bepillantást engedjünk más kézilabda kultúrákba, ami Pastor rangos múltja kapcsán meg is valósítható. Az is új elem lesz, hogy a szegediek lehetőséget teremtettek egy kerekasztal-beszélgetésre Bánhidi Bencével. Ennek során a résztvevők visszacsatolást kaphatnak a közvetlen élvonalba tartozó játékos szemléletmódjáról. Afórumnak egyébként résztvevője lesz még Kárpáti Krisztián, a szegedi akadémia vezetője, Sótonyi László, a NEKA NB I-es csapatának a vezető edzője, valamint Hajdu János, a NEKA női szakágvezetője.

–     A szakmai nap ezúttal is nyílt, tehát regisztráció után lehetőség van az ingyenes részvételre, sportágtól függetlenül. Kikre számít elsősorban?

–      Remélem, hogy a régióban dolgozó szakemberek eljönnek, de természetesen nagyon várjuk azokat, akik eddig is rendszeresen részt vettek a szakmai napjainkon. Ezen túl az erőnléti edzői, sporttudományos és sportegészségügy munkacsoportokban szakembereink haladnak a tematikus anyagokkal, elméleti előadások és gyakorlati bemutatók is lesznek.

Regisztrálni május 12-ig lehet az alábbi linken.

https://neka.hu/szakmai-nap

< vissza