Vendégeink lesznek a válogatottak vezetőedzői

2021. november 04, csütörtök 14:45

Összeállt a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ harmadik szakmai napjának a programja, amelynek egyik kiemelkedő eleme a férfi és a női válogatott szövetségi kapitányainak a szereplése.
Vlagyimir Golovin, a női válogatott szövetségi kapitánya FOTÓ: MKSZ/Kovács Anikó

November 15-ikén rendezi a módszertani központ az idei harmadik szakmai napját Balatonbogláron. A program első, megnyitó utáni részében Vlagyimir Golovin és Gulyás István tart előadást a felnőtt női, illetve férfi válogatottaknál folyó munkáról, amelyben nyilván kitérnek arra is, hogy miként látják az utánpótlásnevelő műhelyekből érkező fiatalok esélyeit a válogatottba való kerülésre.

Gulyás István, a férfi válogatott szövetségi kapitánya FOTÓ: MKSZ/Kovács Anikó

A délelőtti program zárásaként dr. Sáfár Sándor miniszteri biztos összefoglalja az akadémiai rendszer eddig fejlődését, az ebéd utáni részben pedig több platformon zajlanak az előadások. Szerepel a programban a sportvezetők egyeztetése a jövő évi versenykiírásról, az edzői csoport Hajdu János és Sótonyi László gyakorlati bemutatóját követhetik figyelemmel, míg az erőnléti edzők csoportja dr. Rácz Levente vezetésével többek között olyan szakmai témákkal foglalkozik, mint az atlétikus futó, ugró-, és dobóiskola-gyakorlatok módszertana a kézilabdázás képességfejlesztésében. A sporttudományos csoport résztvevői Langmár Gergely prezentációját követhetik nyomon az FMS és manuális terápia gyakorlati standardizálásáról. A nap zárásaként a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ fejlődéséről, eddigi eredményeiről tart összefoglalót Mocsai Tamás ügyvezető.

< vissza