Kerekasztal: felnőtt és utánpótlás szövetségi kapitányok egy célért

2023. szeptember 26, kedd 08:54

A kézilabdázásban az utóbbi időkben hasonlóan izgalmas összetételű kerekasztal-beszélgetésre még nem került sor, mint ami a Sportinno október 4-i nyitónapján lesz Balatonbogláron. Résztvevője lesz ennek Sótonyi László is, az idén világbajnoki ezüstérmet szerzett junior férfi válogatott szövetségi edzője, a NEKA férfiszakág-vezetője, aki nemrégiben nyerte el a teljes magyar sport összevetésében az év utánpótlás edzője címet.

A Kézilabda-specifikus Módszertani Központ és a NEKA, valamint a TE közös eseményén az egyik kiemelkedő pontnak ígérkezik az az eszmecsere, amit a felnőtt és az utánpótlás válogatottak szövetségi kapitányai, illetve az MKSZ sportszakmai igazgatója folytat majd. A konferencia fő témájától, tehát az edzők képzésének innovatív módszereitől ez a programpont kicsit eltér, viszont kétségkívül a kézilabda társadalom számára az egyik legizgalmasabb kérdést boncolgatja: miként profitálhatnak az utánpótlás válogatottak sikereiből a felnőtt nemzeti csapatok?

A beszélgetés résztvevői: Juhász István, az MKSZ sportszakmai igazgatója, Chema Rodriquez, a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir, a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya, Sótonyi László, a junior férfi válogatott szövetségi edzője és Szilágyi Zoltán, a junior női válogatott szövetségi edzője.

 

„Én is kíváncsian várom, hogy mit hoz ez a beszélgetés – mondta Sótonyi László, akit a napokban választottak meg az év utánpótlás edzőjének az Edzők Napja alkalmából. – Nyilván az utánpótlásban dolgozó edzők számára, így nekünk is itt a NEKA-n a legvégső cél az, hogy játékosokat neveljünk a felnőtt válogatott számára, ehhez pedig mindenképpen szükséges egy koncepció, amit követni lehet. Az igény minderre megvan a sportágon belül. Az egységes irányvonalat a felnőtt válogatottak kapitányai tudják megmutatni, amihez a szövetség közreműködésére is szükség van.”

 

Jelentkezni lehet az alábbi linken. Akik csak a kézilabda-specifikus programon szeretnének részt venni szerdán, regisztrálhatnak csak az első napra.

https://tf.hu/egyetem/sport-es-innovacio-konferencia/regisztracio

 

 

< vissza