Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák

2023. szeptember 28, csütörtök 09:00

Tavaly a jelentős újítást vezettek be az államilag támogatott kézilabda-akadémiák a kiválasztás terén a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ koordinálásával. Az utánpótlásnevelő műhelyek felismerték annak a fontosságát, hogy a tehetségek felkutatása és kiválasztása azonos elvek és standardok szerint kell, hogy történjen, így kétfordulós közös kiválasztót szerveztek a fiúknak és a lányoknak egyaránt. A jó tapasztalatokra alapozva idén is központi akadémiai kiválasztókat szervezünk.

Ezeken az eseményeken valamennyi kiemelt akadémia szakmai stábja jelen volt, és közösen értékelték a jelentkezőket. Az is újdonság volt, hogy egy erre a célra kialakított elektronikus felületen jelentkezhettek a gyerekek, megjelölve azt a prioritási sorrendet, hogy melyik akadémiára szeretnének bekerülni.

A rendszer és maga a közös kiválasztó is jól vizsgázott, és elérte azt az elsődleges célt, hogy minden jelentkezőt azonos körülmények között és azonos feladatsorokat teljesítve bíráltak el a szakemberek, illetve, hogy a fiatal játékosok a képzésük és fejlődésük szempontjából a számukra optimális akadémiára kerülhettek.

Erre a sikerre és pozitív tapasztalatra alapozva a 2023/24-es idényben is ily módon került megszervezésre a központi kézilabda akadémiai kiválasztás, melynek első fordulójára október 30-án kerül sor, és a 2009. január 1. – 2010. december 31. között született gyermekek jelentkezését várják.

Azt az időpontot és helyszínt, amelyen részt kíván venni a játékos, az elektronikus felületen való a jelentkezéskor lehet kiválasztani. Fontos információ, hogy egy szezonban a sportoló csak egy kiválasztón mutathatja be a tudását. (Több kiválasztó időpontra való jelentkezésre az elektronikus felület nem ad lehetőséget.)

Az első fordulóból a szakemberek döntése alapján jutnak a második körbe a jelentkezők, és az itt mutatottak alapján dől el, hogy kik lehetnek a kiemelt akadémiák növendékei a következő szezontól.

 

Az akadémiák szakemberei konszenzusos alapon, a sportág érdekeit szem előtt tartva dolgoznak közösen a kézilabdázás jövőjéért. Ez a magyar sportban egyedülálló draftrendszer erős összefogást mutat, amire valamennyi résztvevő sportszervezet nagyon büszke.

 

A jelentkezési felület: https://kezikivalaszto.hu/

Jelentkezési határidő: 2023. október 27. éjfél

 

Időpontok és helyszínek:

 

1. forduló, fiú:

2023. október 30. Szeged

2023. november 2. Budapest

2023. november 3. Balatonfüred

2023. november 5. Debrecen

1. forduló, leány:

2023. október 30. Budapest

2023. október 31. Győr

2023. november 2. Debrecen

 

2. forduló, fiú:

2023. december 4. Balatonboglár

2.   forduló, leány:

2023. november 20. Balatonboglár

 

A kiválasztó 1. fordulók konkrét helyszínéről, kezdési időpontokról, a napi menetrendről a jelentkezőket levélben tájékoztatjuk.

 

Sok szeretettel várja valamennyi államilag támogatott kézilabda-akadémia azoknak a sportolóknak a jelentkezését, akik tehetséget éreznek magukban ahhoz, hogy részt vegyenek ebben a maga szintű sportági képzésben.

 

< vissza